maanantai 3. tammikuuta 2011

Sugar

Eilen siivouksen jälkeen jaksoin lähteä lenkille. Kevyt aloitus, 40 minuuttia. Viima tuntui poskissa ja aloin odottaa kevättä. Pidän talvesta, mutta kuntoilun kannalta se ei ole paras mahdollinen aika, minä kun pidän eniten ulkoliikunnasta.

Tänään on tarkoitus käydä tuttavaperheeni luona, kävellen. Saan siinä päivän liikuntatarpeen täytettyä melko hyvin. Mutta toisaalta se on paikka missä en kohteliaisuussyistä voi kieltäytyä tarjottavista (afganistanilainen perhe). Joten kun täytyy syödä, täytyy myös pyöräillä illalla. Pidän muuten ruokailuni minimissä tänään.

Mutta sitten! Jäikö mässäilyhimo päälle joulun jälkeen? Konvehtirasioiden jälkeen sokeririippuvuus vain kasvaa. Sokeri on kuitenkin todella suuri vihollinen painoa pudotettaessa. Ja sokeria saattaa saada liikaa ihan huomaamatta. Normaalia ruokavaliota noudatettaessa sokeria tulisi saada enintään 10% päivän energiatarpeesta. Aikuisella ihmisellä se tarkoittaa noin 20 sokeripalaa. Seuraavassa hieman listaa kuinka paljon tietyt tuotteet sisältävät sokeria.

Tuoremehu         2dl    8 palaa   80kcal      20min
Limppari             5dl    20palaa  210kcal    60min
Maitokaakao       2,5dl  5 palaa  160kcal    45min
Jugurtti(maust.)   2dl    7 palaa   160kcal    45min
Suklaapatukka     45g   9 palaa   240kcal    1h 7min
Suklaalevy         200g  40 palaa  1100kcal   5h
Makeiset           200g   50 palaa  720kcal     3h 22min

Nämä ovat noin-arvoja. Viimeisenä on aika joka 60kg naisen tulisi kävellä kuluttaakseen kalorimäärä. Olen jo pitkään pitänyt mehuja pannassa. En ole koskenut mihinkään mehuihin. Yllä oleva sokerimäärä on vain hedelmän omaa sokeria. Joten vaikka mehussa lukee "ei lisättyä sokeria", siinä on silti hedelmäsokeria joka ON sokeria. Monissa jugurteissa lukee, että 0% rasvaa, sokerista ei kuitenkaan puhuta mitään. 7 sokeripalaa on hurja määrä kahden desin jugurtissa. Itselleni tietenkin suurin pahe listalla on suklaa. Siitä eroon pääseminen tulee olemaan hankalaa. Mutta Go fat go-haasteen myötä on helppoa kun syömiset on valmiina. Ei tarvitse miettiä mitä suuhunsa laittaisi kun se on valmiiksi määrätty. Niissä vain täytyy pysyä.

Ei kommentteja: