sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sunnuntaimutinaa

Nyt alkaa olla viikon liikuntasuoritukset kohdillaan. Sykemittariin on kertynyt noin nelisen tuntia liikkumista ja kaloreita on palanut 1586. Kunnon parantamisen kannalta olen liikkunut vähän väärillä sykealueilla ja ajattelinkin vielä illalla käydä tekemässä kakkostason lenkin. Saanpahan senkin pylvään täyteen. Kilometrejä tälle viikolle on kertynyt juosten 9 ja kävellen 15. Olen siis edennyt yhteensä 24 kilometrin verran. Onkohan se hyvin vai heikosti? :D Minkälaisia lenkkejä ihmiset yleensä tekevät? Minun kävelylenkit ovat 5-6 kilometrin luokkaa, juosten jaksan mennä 3km.

Eilen juttelin ystäväni (personal trainer) kanssa ja kysyin häneltä neuvoja liikkumiseen ja etenkin siihen juoksemiseen. Hän kehotti minua tekemään vain yhden juoksulenkin viikossa ja muut lenkit kakkossykkeellä. Pääsen sillä kehittämään parempaa kuntoa, eikä elimistö vedä sykkeitä koko ajan ihan kattoon. 4-5 lenkkiä viikossa, joista yksi juosten, edistäisi kuntoa siinä määrin, että jossain vaiheessa juoksunkin pitäisi sujua matalammalla keskisykkeellä eikä huidella heti 170 tuntumassa. Minun alkuinnostukseni ei vaan ehkä anna periksi, vaan teen varmaankin vähintään pari juoksulenkkiä viikossa. Mutta sitä aion välttää, etten aamulla ja illalla käy juoksemassa. Siinä ei kuulemma ole mitään järkeä. Ykköstason lenkkejä voin harrastaa vaikka aamuin illoin jos siltä tuntuu.

Minulla on tasan neljä viikkoa laihtua serkkuni häihin. Suunnitelmissani oli laihtua 75 kiloon, mutta tämän viikon takapakki muuttaa hieman suunnitelmia (ellei mahdolliset kertyneet nesteet humahda pois hetkessä). Minun tulisi laihtua noin 1,75 kiloa viikossa, jos mielisin tosiaan tuohon aikaisempaan tavoitteeseen. Pyrin nyt vähintään kilon viikkopudotukseen, jolloin 15.4. (päivää ennen häitä) vaakani näyttäisi 78 kiloa. Katsotaan mitä tuleman pitää.

Tulipas muuten melko kivat kynnet kun testasin ensimmäistä kertaa IsaDoran Graffiti Nails-lakkaa. Hieman harjoittelua se kyllä vaatii, ettei tule suttuja. Muhkurasormistani ei muuten kannatta välittää :D Sormeni ovat aina olleet johonkin suuntaan kierot ja kummalliset. Halusin aina kauniit, pitkät ja hoikat sormet (okei, haluan vieläkin), mutta en enää kriiseile sormieni vuoksi niin paljon kuin ennen. Ne on tällaset patukat ja niille en paljoa mitään voi. 

Jatkan sunnuntain viettoa kuunnellen hyvää musiikkia ja haaveilemalla siitä, että joku siivoaisi ja tiskaisi.

Ei kommentteja: