sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Kaikki keinot käyttöön

Eräs ystäväni on tällä hetkellä jossain päin Suomea ilmeisesti puhdistelemassa elimistöään ja saamaan kehoaan terveellisempään kuntoon (tai näin ainakin käsitin). Hän innoissaan sitten minullekin kertoi tästä tehojutusta ja esitteli nettisivut nimeltä e-Coach. Tutustuin sivuihin, mutta en ole ikinä ollut oikein tuollaisten juttujen ystävä. Hienoa kuitenkin jos se joillain toimii.

Löysin sivuilta kuitenkin mielenkiintoiset ohjeet ylipainosta irtautumiseen. Vapaa.info esittää kymmenen kohtaa, joiden avulla painoa saisi pudotettua. 

1. Vähennä sokereiden ja viljojen syöntiä

2. Lisää veden juontia

3. Lisää merisuolan käyttöä

4. Lisää kasvisten käyttöä

5. Lisää rasvojen käyttöä

6. Siivoa asuntosi

7. Luovu tarpeettomista tavaroista

8. Liiku tai urheile

9. Lopeta päivän työt ajoissa

10. Nuku hyvin

 

Nyt aionkin alkaa toteuttaa kohtia 6 ja 7. Elän yksin 45 neliön kaksiossa, jossa on kaksi vaatehuonetta. Koko asunto on täynnä tarpeetonta tavaraa, mikä aiheuttaa osaltaan kokoaikaisen sekavan tunteen. Joka puolella on roinaa, joka ei vaan löydä paikkaansa. Minulla on kirjahyllyssä vuodelta 2005 olevia Cosmopolitan-lehtiä joihin olen ties milloin viimeksi koskenut ja olen ihan varmasti lukenut ne viiteensataan kertaan. Miksi säilytän niitä? Sängynalus on täynnä erilaisia laatikoita joihin olen laittanut cd-levyjä ja turhaa roinaa. En ole koskenut niihin sen jälkeen kun olen ne laatikkoon laittanut, mutta en uskalla luopuakaan niistä. Cd-levyihin tuskin koskaan enää kosken, eihän minulla ole edes soitinta. Miksi siis säilytän niitä? 

Olen kauan jo ollut sitä mieltä, että en pääse elämässäni eteenpäin. Mutta alanpas nyt syvälliseksi ja mietin voisiko se johtua siitä, etten osaa päästää menneestä irti? En ole mikään Feng Shui-tietäjä tai mitenkään erityisen kiinnostunut koko aiheesta, mutta myös siihen uskovat ihmiset kehottavat päästämään irti kaikesta vanhasta ja turhasta. Sillä tavalla saa hyvää energiaa koko olemiseen ja elämään kokonaisuudessaan. 

Tänään jo aloittelen tuota pientä karsimista ja siistimistä. Vaatekaapit kunnostin jo eilen, mikä ihana siisteys!

2 kommenttia:

Kaneli kirjoitti...

Hei Essi -
ja ensinnäkin lämpimät onnittelut hienosta painonpudotuksestasi!

Mielestäni tuo lista on mitä mainioin. Noita "kymmentä käskyä" noudattamalla varmasti elimistössä alkaa tapahtua muutoksia ja elämään ylipäätään tulee ryhtiliikettä. Sitä myöten sitten mahdollistuu laihtuminen.

Nukkuminen on erittäin tärkeää! Riittävä lepo mahdollistaa laihtumisen. Samoin kodin järjestys on ainakin itselleni tärkeää. On hyvä osata rentoutua sohvalla. Mutta on vaarana jämähtää sohvaperunaksi, jos ympärillä on jatkuvasti valtava sekasorto.

Jo pienikin liikkuminen piristää, tuo hyvää mieltä, jolla on taas positiivinen vaikutus laihtumiseen niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Jatkakaamme siis matkaamme tuosta listasta uskoa saaden :)

Aurinkoa ja hyvää mieltä viikkoosi!

Essi kirjoitti...

Hei ja kiitokset kommentista :)

Näinhän se on, että aivan yllättävätkin asiat voivat vaikuttaa laihtumiseen. Monesti luulee, että vain liikkuminen ja oikealla tavalla syöminen saavat kilot karisemaan. Mutta se onkin monen tekijän summa.

Ja on ihanaa miten liikkumisesta onkin löytänyt iloa elämään. Kunpa vaan muistaisi niinä hetkinä kun kamppailee sohvan ja lenkin välillä, kuinka ihanalta tuntuu palata kotiin kun on käynyt vähän reippailemassa!

Näillä jatkamme! Aurinkoista kesän odottelua :)