maanantai 18. heinäkuuta 2011

Lauantain ruokapäiväkirja

Nyt tulis sitä ruokapäiväkirjaa. Aikalailla samoissa ruuissa on koko viikko menty. Hieman erilaisia variaatioita kuitenkin käyttäen.

Aamiainen 374kcal

1 kananmuna
3 valkuaista
50g kalkkunaleikettä
vähän juustoraastetta

hh 0,8g/rasvaa 24,2g/proteiinia 38,1g

Lounas 235kcal

Salaattia jossa
jäävuorisalaattia
paprikaa
kurkkua
sipulia
tonnikalaa
fetajuustoa
auringonkukansiemeniä

hh 3,5g/rasva 10,6g/proteiini 16g

Päivällinen 597kcal

Täytetty paprika (ohje aikaisemmassa postauksessa)

hh 12,2g/rasva 44,9g/proteiini 34,7g

Iltapala 249kcal

Hedelmärahka (kermaa, rahkaa, hedelmiä)

hh 12,4g/rasva 19g/proteiini 7,8g

Tämä ruokapäiväkirja on toissapäivältä, eli lauantailta ja tosiaan aikalailla samoissa ruuissa on tässä menty jo joku aika (silloin kun on muistettu karpata). Kaloreita koko päivälle kertyi 1455kcal. Olen yrittänyt pysyä siinä 1500 kalorin tuntumassa. Koko setissä on hiilareita vain noin 30g, proteiineja lähes sata grammaa (98,9g) ja sitten rasvaahan on se noin 100g (103,7g). Tuntuu huikealta tuo 100g rasvaa, mutta lueskelin karppaus.infosta, että tuossa sadan kieppeillä se saakin ihan huoletta olla. Rasvan osuus tuossa ruokapäiväkirjassa oli 64%, joten juuri oikeilla rajoilla mennään.

Muutoksia joita joskus teen ovat esimerkiksi paprikaa aamiaismunakkaaseen tai hieman enemmän kasviksia päivän mittaan. Oikein kunnon suklaahimon yllättäessä vaihdan iltapalarahkaan hedelmien tilalle kaakaojauhoa. Mutta tuossapa aika sellanen perussetti. Joskus (tänään) söin jäätelön rannassa, mutta muokkailin syömisiäni sen mukaan ja hiilarit pysyivät noin 60 grammassa okei, vähän yli 64,2g.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Karpateswsa kaloreilla ei ole mitään väliä kunhan hiilarimäärät pysyvät siinä, mitä karppaus lajia käytät.:) Suosittelisin siis oman mielenterveytesi takia jättämään kaloreidein huomioiminen pois.

Essi kirjoitti...

Juu, eihän niitä kaloreita tarvisi seurata, mutta jotenkin sitä on niin tottunut siihen. Pelottaa jos määrät alkaa hyppiä ihan missä sattuu. Täytyy kuitenkin opetella, ettei niitä tuijottelisi koko aikaa.