maanantai 4. heinäkuuta 2011

Workout routines

Kello on jo kaksi ja uni ei tule. Nukahtaminen on ollut minulle koko kesän ajan todella vaikeaa, sitten stressaan ja saan vielä huonommin unta. Ja riittävä unihan olisi tärkeää laihduttamisen kannalta samoin kuin stressittömyys. Mutta uskon tämän olevan vain väliaikaista. Sitä paitsi hakemistani työpaikoista kuuluu varmasti ensi viikon aikana edes jotain.

En ole liikkunut koko viikolla yhtään. Muutamia hyötyliikuntapäiviä on kertynyt, mutta juoksemassa en ole käynyt kertaakaan. Tästä johtuen ja tulevaa viikkoa ajatellen surffailin hieman netissä ja etsin Hollywood-julkkisten treeniohjelmia. Huh. Jaksaa ken tahtoo.

Janet Jacksonin paino-ongelmista kertovista lööpeistä ei varmaan monikaan ole päässyt pakoon. Janet on lihonut laihtunut lihonut ja taas laihtunut. Mutta luulisi tiukka ruokavalio yhdistettynä seuraavanlaiseen kunto-ohjelmaan tuottavan tulosta. Jalat 2xVKO, ylävartalo 2xVKO, vatsalihakset 3xVKO ja aerobista harjoittelua 5-6xVKO.
kuva

Jennifer Hudson, hienon laihdutusurakan suorittaneena hänkin, kertoo heräävänsä neljältä aamulla ja suuntaa tunnin juoksulenkille. Sieltä hän menee suoraan salille treenaamaan personal trainerinsa opastuksella. Jennifer noudatti Painonvartioiden ruokavaliota laihduttaessaan.
kuva

Queen Latifah laihdutti kalliilla Jenny Craig-dieetillä, jossa ateriat ovat hyvin tarkkaan ennalta suunniteltuja. Liikuntaa Queen Latifah harrasti 5-7xVKO, lähinnä juoksumatolla tai Crosstrainerilla. Tuloksia syntyi.
kuva
Mistä ihmeestä nämä julkkikset saavat tahdonvoimaa laihduttaa ja pitää kiinni liikkumisrutiineistaan? Rahasta se ei ainakaan voi olla kiinni. Ilman huippukalliita personal trainereitakin tavallinen ihminen voi päästä hyvään kuntoon. Se motivaatio ja itsekuri olisi vain löydyttävä jostain. Varmasti miljoonien ihmisten katseet ja valokeilassa oleminen tuovat oman paineensa julkkisten ulkonäköön, mutta eikö se riitä, että minä joudun katselemaan itseäni joka päivä peilistä? Enkö haluaisi nähdä siellä sellaisen vartalon, kuin olen haaveillut. Tästä mahdollisesti motivoituneena alan odottelemaan unta ja miettimään ensi viikon liikuntoja.

1 kommentti:

Excited kirjoitti...

Treeni ja ruokavalio ei saa tuntua missään vaiheessa vastenmieliseltä, silloin on vaikeaa olla motivoitunut. Esim. jos tekee mieli karkkia, käyn ostamassa. Liikun seuraavina päivinä sitten enemmän.

Kaikista helpointa on laihduttaa kun on päässyt eroon herkkuputkesta tai on siis elänyt jo 3-4 päivää niin, että syö terveellistä ruokaa ja on liikkunut. Sitten sitä vaan haluaa lisää ja lisää, tulee oikein himo siihen liikuntaan. Ruoan pitää olla suhteellisen herkullista, just tää karppiruokavalio on aika hyvä.


"Jokainen teko, jonka teet vahvistaa teon takana olevaa vaikutinta" George Weinberg.

Tää mietelause auttaa minua tajuamaan sen, miten tärkeää on toimia oikein ja miten se vahvistaa edellisiä hyviä tekoja. Mitä enemmän uhraat aikaa jonkin eteen, sitä enemmän alat uskomaan siihen. Kannattaa tsekata tuo Weinbergin kirja "Luo itse oma elämäsi".

Mä olen huomannut, että kun olen hyvässä kunnossa ja olen vaikka laihtunut, niin tuntuu että minussa on ainesta myös toimia hyvin muissa elämäni osissa. Päinvastoin jos olen mässäillyt kotona, tulee sellainen olo että epäonnistun kaikessa, ei musta ole tähän ammattiin jne. Mä en malta odottaa sitä, miten itsevarma tulen olemaan sitten kun painan 55 kg.

Muakin alkaa stressaamaan monesti se, jos ei yöllä saa unta. Sit kun toinen alkaa vielä vieressä kuorsaamaan, on ihan turha haaveilla et vois rauhassa nukahtaa. Onneksi nyt jo yötkin pimenee pikkuhiljaa, ehkä se auttaa. Liikunnan lisääminen todistetusti helpottaisi nukahtamistakin, suosittelen. Oletko kokeillut silmälappuja, niitä mitä siis jaetaan lentokoneessakin? Niitä kannattaisi nyt kokeilla, jos et jaksa ostaa erikseen pimennysverhoja.¨

Myös tälläinen hengitystekniikka auttaa nukahtamiseen. Alat laskemaan ääneen luvusta 60 alaspäin, heti kun menet sekaisin, aloitat alusta. Hengität syvään samaan tahtiin kuin lasket. Kannattaa kokeilla!