keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tadaa!

News flash! Väärä liikunta voi lihottaa! Että tämmönen homma tähän väliin. Olen miettinyt miksi laihduin enemmän viime viikolla, kuin niillä viikoilla kun käyn juoksemassa. Tuntui jo siltä, että en halua harrastaa liikuntaa, koska paino ei sen avulla laske. Mutta löytyipä syy sillekin. Ainakin luulen niin. Olen ihmetellyt miksi juoksun jälkeen puntari näyttää suurempaa lukemaa vaikka liikunnan tulisi laihduttaa.

No netistä tietenkin bongasin seuraavanlaisen tekstin:

"Jos lihavahko henkilö kuntoilee liian kovalla rasituksella ja repivästi, käy niin, että elimistö alkaa muuttaa hiilihydraatteja rasvoiksi. Kun hän puuskuttaa 'kieli vyön alla' , tuottaa elimistö runsaasti hiilidioksidia. Tällöin syntyy helposti anaerobinen tilanne, jonka seurauksena syntyy maitohappoa elimistöön."

Että näin. Kyllähän minä olen tiennyt millä sykkeellä tulisi liikkua, jotta rasvaa palaisi parhaiten, mutta en uskonut, että sillä olisi edellämainittua vaikutusta, jos syke siitä  huomattavasti nousee. Mitä mieltä te olette tästä? Oletteko huomanneet samaa?

Taidan tänään tehdä samanmoisen lenkin kuin eilenkin. Intervalleja, syke käy kaikilla kolmella sykemittarin tasolla. Se ehkä sittenkin toimii parhaiten. Ehkä jätän jatkuvat juoksulenkit vähän vähemmälle. Katsotaan mitä tapahtuu.

Ei kommentteja: