lauantai 4. syyskuuta 2010

Drink

Tästä on tulossa lähinnä lenkkipäiväkirja, kun kirjaan kaikki ylös. Mutta ei se mitään. Eilen ystäväni innoittamana lähdin päivällä lenkille. En olisi millään jaksanut yksin mennä, mutta hyvä kun joku kannustaa lähtemään. Käytiin noin 70min kävelyreissu jonka aikana kului 616 kaloria, 41% rasvaa. Sykkeet oli 125 ja 146.

Eilen ei syöntien osalta ollut mikään mallipäivä. Pari pirtelöä meni, mutta iltapäivästä suuhun eksyi niin valkosipulipatonkia, porkkanaa, kurkkua, dippiä ja vielä popcornejakin! En tiedä miten sorruin niin. Mutta puntari näyttä tänään ensimmäistä kertaa alle 88!!!!! Lukema oli 87.7kg. Minulla on siis vielä maanantaihin aikaa pudottaa 600g jolloin olisin listaamassani tavoitteessa jota en uskonut tällä viikolla saavuttavani. Hyvä minä!

Illalla tulee todennäköisesti tehtyä vielä lenkki ja saan sillä sykemittarista puuttuvat kalorit täyteen. Meinasin eilen illalla vielä lähteä kävelemään, mutta onneksi ajattelin järjellä, enkä lähtenyt. Sain koko illan tuskailla jaloissa olleiden suonenvetojen kanssa. Ei ollut erityisen mukavaa. Ja miksi minulla ei juuri sillä hetkellä ollut sitä magnesiumia sisältävää juomaa, kun sen luulisi auttavan suonenvetoihin ja palautumaan liikunnan jälkeen paremmin. 

kuva täältä.
Tämä Novellen juoma on muuten hyvänmakuista ja tosiaan sisältää jonkin verran magnesiumia. Terveellä ihmisellä, joka noudattaa normaalia ruokavaliota, ei magnesiumista pitäisi olla puutetta. Vilkas aineenvaihdunta tai köyhä ruokavalio saattavat kuitenkin vähentää magnesiumin määrää elimistössä. Magnesiumvalmisteita käytetään usein helpottamaan suonenvetoja, mutta mitään tieteellistä todistetta vaikutuksesta ei ole. Itse kuitenkin uskon tähän. Lisäksi magnesium alentaa mahdollisesti kolesteroliarvoja, joten ihan turha tavara se ei ole.

kuva täältä.
Toinen Novellen Plus-sarjan juoma sisältää sinkkiä. Sinkin puutetta esintyy myös usein huonosti/yksipuolisesti syövillä. Sinkin puute saattaa tulla esille huonona ihona (akne), heikot kynnet ja hiukset, huono yleiskunto ja haavatkin saattavat parantua hitaammin. Eli siis tarpeellinen aine tämäkin. Vaikka esimerkiksi Nutrilett - ja Allevo-tuotteissa päivän pussiannokseen on laskettu tarpeellinen määrä vitamiineja ja hivenaineita. En silti usko täysin niiden tehoon. Yksi ystäväni sanoi, että pussikuurilla hänen hiuksensa alkoivat lähteä. Tätä pelkään ja olenkin hankkinut Dermosililta ravintolisän joka on suunnattu hiuksille ja kynsille. Katsotaan onko niistä mitään hyötyä, toivottavaa olisi myös kynsien vahvistuminen. Mutta siis, tämä sinkki-juoma, minulle ei tämä aprikoosin ja jasmiinin makuinen vesi oikein iskenyt. Pidin enemmän toisesta, omenan makuisesta Novellesta. Kaloreita näissä juomissa on 17kcal/dl.


kuva täältä.
Plus-tuotteista löytyy vielä sitruunan makuinen, kalsiumia sisältävä juoma. Sitä en ole vielä testannut, mutta katsotaan missä vaiheessa se ruokakoriin eksyy. Kalsiumin sanotaan auttavan painonhallinnassa sillä Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan runsas kalsiumin saanti muuttaisi energia-aineenvaihduntaa niin, että solut polttavat rasvaa enemmän ja rasvan varastointi rasvakudoksessa vähenee. Pidemmän päälle kalsiumin (maitotuotteiden!!) käyttö voi laskea sekä painoa, että rasvakudoksen suhteellista osuutta. Tämä kuitenkin on niin pieni määrä, ettei sitä lyhyellä ajalla päästä testaamaan, mutta saa kai sitä tsempata itseään ja uskoa mihin tahtoo. Onhan ne lumelääkkeet ennenkin tepsineet :D Kalsiumhan on tosin hyväksi luustolle ja esimerkiksi verenpaineen alenemiselle. 

Tulipas mainospostaus, mutta minusta nämä ovat ihan mainitsemisen arvoisia tuotteita. Ei niitä ehkä pullokaupalla kannata juoda. Yhdessä pullossa on kuitenkin 255kcal.

Ei kommentteja: