tiistai 24. elokuuta 2010

Temptations

kuva täältä.
Tämä päivä on ollut täynnä houkutuksia. Aamulla ensimmäisenä syntymäpäiviään juhliva työkaveri toi täytekakun pöytään. Kieltäytyminen ei ollut ollenkaan vaikeaa ja jätinkin kakun toisten tuhottavaksi. Toinen kiusaus tapahtui asiakkaan luona. Hän tarjosi kahvia ja sen seuraksi mustikkamuffinseja. Kahvin join, mutta muffinseista kieltäydyin. Hyvä minä! Ruokatunnilla kakku nostettiin uudelleen pöytään, mutta edelleen pitäydyin linjassani.

Työpäivä siis onnistui hienosti ilman vaikeuksia. Huomenna on minun viimeinen "oikea" työpäivä ja pitäähän minunkin jotkut lähtökakut tarjota. Päätin sitten tehdä jotain helppoa (ja halpaa) ja päädyin mokkapaloihin. Kävin kaupassa ostamassa ainekset, mutta kauppareissu ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Koriin tarttui Nellie Dellies-pussi hedelmäkarkkeja, josta kumosin kotimatkan aikana noin puolet. Okei, ei tämä pahin juttu ollut, kun silmissä kiilteli niin Polly-pussit ja suklaalevyt. Oikeastaan Nellie Dellies-karkit ovat melko hyvä vaihtoehto makeannälkään.

Ravintoainelista ND-karkeille 100g
Energiaa 500 kJ / 120 kcal
Proteiinia 11 g
Hiilihydraatteja 17 g
Sokereita 0,8 g
Rasvaa 0,1 g
Tyydyttyneitä rasvahappoja 0 g
Ravintokuitua 65 g

Toinen houkutus tapahtui tietenkin mokkapaloja leipoessa. Taikinaa tuli lusikoitua muutama suuhun huonolla omatunnolla. Nyt pohjat odottavat päällistään pellillä. Onneksi tuli niin ikävä olo taikinan lusikoimisesta, ettei valmiita paloja haluta yhtään vaan ne jäävät todellakin huomiseksi tuomiseksi. Osaksi näihin sortumisiin saattoi vaikuttaa se, että lähdin kauppaan nälkäisenä, en syönyt välipala-pirtelöä. Söin päivällisen vasta sen jälkeen, kun olin mokkapalat tehnyt. Se oli virhe.

Jätän tänään kokonaan tämän välipalapirtelön syömättä ja mahdollisesti myös iltapalapirtelön. Huonoja kaloreita tuli karkeista ja taikinasta, niin ei auta ottaa enää yhtään lisää.

Ei kommentteja: